WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
 
 
 
 
DE UITBREIDING MET DE TAFEL "UNTER-LÄEGERLI"
 
 
 
 
Activiteiten week 16  (13-04-2020 t/m 19-04-2020)
 
Deze week zijn uiteraard de werkzaamheden aan de bouw van de tafel Unter Läegerli volop doorgegaan. De aanleg van de 4de hoofdlijn (een van de twee bergbanen) wordt zoals eerder vermeld een enorme constructie.
 
Aangezien het tonen van een in aanbouw zijnde houtconstructie niet veel toevoegd aan deze bijna wekelijks informatie zijn er wel activiteiten op een ander gebied te melden die we u niet willen onthouden.
 
Na een paar weken van isolatie is er plotseling activiteit rond de UFO en zijn er een aantall Aliens onder aanvoering van Xarth Silver uitgestapt om de planeet MeeLaand te verkennen.
 

© 2008-2020 Jan A. Theulings
Klik hier voor meer informatie over de openingstijden
Bezoek
JT-Miniworld
Werkelijkheid in Miniatuur
Activiteiten week 17  (20-04-2020 t/m 26-04-2020)
 
Het is al weer een week of 2 geleden dat we iets hebben laten zien over de voortgang van de bouw de 30 meter lange helling van hoofdlijn 4.
 
Zoals al eerder gemeld wordt dit een van de moeilijkste constructies van de gehele bouw van de baan. Er moet een helling gebouwd worden van ruim 30 meter die slingerend omhoog gaat lopen en die straks tegen de berghelling aan ligt. De constructie moet zodanig zijn dat de betrouwbaarheid zeer hoog is (streven is 99,9 %) zodat lange treinen de helling makkelijk zowel als omhoog als omlaag zonder problemen kunnen nemen. De verwachting is dat dit gedeelte ergens midden mei klaar zal zijn.
 
 
Overzicht van de vorderingen van de bouw van de rails. Rechts op de foto de 3 etages met de 30 opstelsporen
Activiteiten week 18  (27-04-2020 t/m 03-05-2020)
 
Er zijn deze week een aantal vragen gerezen over het Circus Krone of dat wel bestaat. We hebben nl. geruime tijd geleden op deze website vermeld dat we bezig waren met het Circus Krone, dus vandaar nu de vragen over Circus Krone.. 
 
We kunnen u melden dat daar nog steeds regelmatig aan wordt gewerkt. We hebben inmiddels een groot aantal dieren aangekocht zoals o.a. tijgers, leeuwen, nijlpaarden, ijsberen, giraffe, paarden, olifanten, pinguïns en niet te vergeten ezels. Deze laatste soort hadden we al enige tijd. Ook zijn er een groot aantal artiesten onder contract genomen.
 
De verwachting is dat het Circus Krone (een viermaster) rond december gereed is. In totaal is er plaats voor 1000 toeschouwers (er zitten er nu ruim 700).  En verder wordt het een interactieve attractie. Bezoekers aan Unter Läegerli kunnen straks op een knop drukken en krijgen dan te zien wat er zich in de piste afspeelt. (Bijvoorbeeld dat de olifanten met hun dompteur door de piste lopen.)
 
 
De vorderingen van Circus Krone tot op dit moment
 
Activiteiten week 19  (04-05-2020 t/m 10-05-2020)
 
De afgelopen week is er volop gewerkt aan de hoofdlijn 4. De 30 meter lange helling heeft nu aansluiting met het schaduwstation op de bovenste etage. Deze helling overbrugt een hoogte verschil van -25 naar +150 cm. Een hoogte verschil van 1,75 meter.
 
De helling zelf is ruim 30 meter en zal straks voor een overgroot deel langs de helling van bergen lopen. Komende week wordt begonnen met de aansluiting van hoofdlijn 4 vanaf het hoofdstation naar het schaduwstation van de bergbanen.
 
 
Een overzicht van de aansluiting van hoofdlijn 4 met het schaduwstation. De test loc (een HAG Ae 8/6 van de SBB) draait succesvol zijn eerste rondje.